неділя, 18 серпня 2013 р.

Національний проект «Відкритий світ» отримав 50 планшетів від Intel

Національний проект «Відкритий світ» отримав 50 планшетів від Intel: "Національний проект «Відкритий світ» отримав 50 планшетів від Intel"

Компанія Intel Corporation в рамка Національного проекту «Відкритий світ» передала сертифікат на отримання п’ятдесяти планшетів для українських учнів.
Документ передав Голова представництва Intelв Україні, Білорусі, Молдові Кшиштофа Йонака після відкритого інтерактивного уроку з фізики із застосування новітнього обладнання за участю віце-прем’єр-міністр України Олександра Вілкула та Голови Держінвестпроекту Владислава Каськіва.
Під час інтерактивного уроку, який відбувсяу рамках міжнародної конференції ABC: Ukraine& Partners”,О.Вілкул та В.Каськів особисто пересвідчились у зручності та ефективності застосування сучасного обладнання у навчальному процесі. За допомогою планшетів, ноутбуків та інтерактивних дошок, школярі ознайомились із цікавою темою з енергозбереження на нашій планеті та актуальності використання екологічного Двигуна Стірлінга. Окрім того, учням була продемонстрована будова Двигуна за допомогою доповненої реальності (3D-модель) та презентаційних матеріалів, а наприкінці уроку діти пройшли динамічний тест для закріплення знань.
«Перший етап Національного проекту «Відкритий світ» реалізовується на дуже високому рівні. Він майже завершений і ми раді, що в його рамках відбувається закріплення партнерських відносин із найпотужнішими гравцями на ринку для запровадження новітніх технологій у шкільній освіті», - зазначивГолова Держінвестпроекту Владислав Каськів. Він наголосив, що вже першого вересня розпочнеться другий етап проекту, який охопить 2 000 шкіл України і буде поширений на 5-9 класи.
Довідково:
Національний проект «Відкритий світ» є одним із 17 національних проектів, затверджених Президентом України у 2010 році як пріоритет в соціально-економічному розвитку країни. Реалізація Національного проекту «Відкритий світ» сприятиме досягненню мети реформи системи освіти, а саме підвищенню конкурентоспроможності української освіти, інтеграції системи української освіти в єдиний європейський освітній простір та якнайшвидшому вирішенню завдань, поставлених на період реформи щодо:
  • створення єдиного освітнього простору, удосконалення системи управління освітою;
  • підвищення якості освіти;
  • забезпечення доступності до якісної освіти, спадкоємності рівнів освіти (дошкільної, початкової,
  • середньої, позашкільної, професійно-технічної, вищої, післядипломної, освіти протягом життя);
  • підвищення ефективності фінансування освіти.

    Немає коментарів:

    Дописати коментар